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Carne Guisada (Mexican Beef Stew)

Carne Guisada (Mexican Beef Stew) Ingredients: 2 lbs beef chuck, cut into bite-sized chunks 2 tbsp vegetable oil 1 small onion, diced 3 cloves garlic, minced 2 tbsp all-purpose flour 2 cups beef broth 1 cup tomato sauce 1 tsp cumin 1 tsp chili powder 1/2 tsp smoked paprika 1/2 tsp salt (or to taste) 1/2 tsp black pepper 1 small jalapeño, whole (optional, for extra flavor) 1/4 cup chopped cilantro (for garnish) For Serving: Mexican rice Warm flour tortillas Whole fresh jalapeño Instructions: Sear the Beef: Heat oil in a large pot over medium-high heat. Brown beef chunks in batches, then remove and set aside. Build the Gravy: In the same pot, sauté onions until soft. Add garlic and cook for 1 minute. Stir in flour, cooking for 1 minute to create a roux. Simmer the Stew: Gradually add beef broth, stirring constantly to avoid lumps. Stir in tomato sauce, cumin, chili powder, paprika, salt, and black pepper. Return beef to the pot, add whole jalapeño, and bring to a simmer. Cover and coo...

Flautas Ahogadas (Mexican Drowned Tacos)

Flautas Ahogadas (Mexican Drowned Tacos) Ingredients: For the Flautas: 12 small corn tortillas 2 cups shredded beef or chicken 1 tbsp olive oil (for frying) Salt and pepper to taste For the Salsa: 1 cup tomatillos, husked and rinsed 2 jalapeños, stemmed and chopped 1/2 cup cilantro, chopped 1 garlic clove 1 tbsp lime juice 1 tsp salt For Topping: 1/2 cup crumbled queso fresco 1/2 cup diced tomatoes 1/4 cup chopped cilantro 1/4 cup sour cream (for drizzling) 1-2 slices of jalapeño (optional) Instructions: Prepare the Salsa: Boil the tomatillos and jalapeños in water for 5-7 minutes until soft. Blend the tomatillos, jalapeños, cilantro, garlic, lime juice, and salt until smooth. Set aside. Fry the Flautas: Heat olive oil in a large skillet over medium-high heat. Roll the tortillas tightly with the shredded beef or chicken inside, securing with toothpicks if necessary. Fry the flautas in batches, turning occasionally, until golden and crispy. Assemble the Flautas: Place the fried fla...

Cream of Broccoli Soup

Cream of Broccoli Soup Ingredients: 4 cups broccoli florets 1 small onion, diced 2 cloves garlic, minced 4 cups vegetable or chicken broth 1 cup heavy cream or milk 3 tbsp unsalted butter 3 tbsp all-purpose flour 1/2 tsp salt 1/2 tsp black pepper 1/4 tsp nutmeg (optional) 1 cup shredded cheddar cheese (optional) Instructions: In a large pot, melt butter over medium heat. Add onion and garlic, sauté until soft. Stir in flour and cook for 1 minute to make a roux. Slowly whisk in broth, stirring to prevent lumps. Add broccoli, salt, pepper, and nutmeg. Simmer for 15 minutes until broccoli is tender. Blend soup with an immersion blender or in batches using a regular blender until smooth. Stir in heavy cream and heat through. If using, mix in shredded cheddar until melted. Serve warm and enjoy!

¡Alfajores Cordobeses!

¡Alfajores Cordobeses!  Los alfajores son un clásico de la repostería argentina y, en esta versión cordobesa, te garantizo que te encantarán. ¡Un bocado suave y delicioso con el inconfundible sabor del dulce de leche! Esta receta es perfecta para cualquier celebración o para disfrutar en cualquier momento del día. ¡Acompáñame a hacerlos! Ingredientes: Para las tapitas: 160 gramos de harina 0000 50 gramos de azúcar (¼ taza) 1 huevo 40 gramos de manteca pomada 1 cucharada sopera de miel 1 cucharada de polvo para hornear ¼ cucharadita de bicarbonato de sodio 1 pizca de sal Ralladura de piel de limón Para el relleno: 150 gramos de dulce de leche y/o dulce de membrillo Para el glaseado: 100 gramos de azúcar impalpable 25 ml de agua o jugo de limón tibios Instrucciones: Preparar la masa: Tamiza la harina con el polvo para hornear, el bicarbonato y la sal. Bate la manteca con el azúcar hasta que esté suave y cremosa. Agrega el huevo, la miel y la ralladura de limón y mezcla...

Budín de Coco con Dulce de Leche – Irresistible y Esponjoso

Budín de Coco con Dulce de Leche – Irresistible y Esponjoso  Lo mejor de todo es que se prepara en pocos pasos y con ingredientes sencillos. ¡Anímate a hacerlo y sorprende a todos con esta delicia! Ingredientes: 1 ½ taza de harina leudante ½ taza de coco rallado ½ taza de azúcar 100 g de queso crema (o manteca derretida) 2 huevos 1 cucharadita de esencia de vainilla Relleno: Dulce de leche, cantidad necesaria Paso a paso: En un bowl, mezcla el queso crema (o manteca derretida) con el azúcar, los huevos y la esencia de vainilla. Bate hasta integrar bien. Incorpora la harina leudante y el coco rallado. Mezcla hasta obtener una masa homogénea. Lleva la mezcla a la heladera por 15 minutos para mejorar la textura del budín. Precalienta el horno a 180°C (350°F). Enmanteca un molde o forra con papel manteca para facilitar el desmolde. Vierte la mitad de la mezcla en el molde, coloca una capa generosa de dulce de leche en el centro y cubre con el resto de la masa. Hornea ...